دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 فروردين 1396 - 12:20

شماره یازدهم فصلنامه «نقد کتاب اطلاع‌رسانی و ارتباطات» منتشر شد

شماره یازدهم «فصلنامه نقد کتاب اطلاع رسانی و ارتباطات» به سردبیری داریوش مطلبی و صاحب امتیازی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
کد خبر : 171703

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی خانه کتاب، در شماره یازدهم فصلنامه نقد کتاب« اطلاع رسانی و ارتباطات» آثاری از مرتضی کوکبی، یعقوب نوروزی، پیمان جلیل پور، محمد علی حکیم آرا ، مهدی جعفری خانقاه و... به چشم می‌خورد.


داریوش مطلبی، سردبیر فصلنامه در سخن نخست این شماره مطلبی با عنوان «نقش‌مان چیست؟ نویسنده، مولف، مصحح، مترجم، گردآورنده، به کوشش و ...» نگاشته است که در آن به برخی از مشکلاتی که ناشی از عدم توجه به ذکر درست نقش در پدید آوری کتاب است، اشاره می کند که در بخشی از آن آمده است:«پدید آورندگان کتاب در هر جایگاهی، آیا تصویر و تعریف درستی از نقش خود در کتابی که به بازار عرضه داشته اند، ندارند؟ آیا تعریف مشخص از نویسنده، مولف، گردآورنده، به کوشش و نظایر آن وجود ندارد که پدید آورندگان محترم از آن استفاده کنند و به درستی نقش خود را روی کتاب منتشر شده، بنگارند؟ »


در بخش «نقد اطلاع‌رسانی» شماره یازدهم فصلنامه نقد کتاب «اطلاع رسانی و ارتباطات» مطالبی با عناوین «از کتابخانه و کتابداری تا مقدمه‌ای بر علم اطلاعات و دانش‌شناسی، نقدی بر کتاب مقدمه‌ای بر علم اطلاعات و دانش‌شناسی» نوشته مرتضی کوکبی، «استاندارهای ذخیره و حفاظت در کتابخانه‌های دیجیتال» نوشته یعقوب نوروزی، «آموزش راه دور و کتابخانه‌های دیجیتال» نوشته امیررضا اصنافی و «دستنامه چگونگی تنظیم چکیده در نشریات ادواری» نوشته پیمان جلیل‌پور نوشته شده است.


مقاله های« نقدی بر کتاب روانشناسی رسانه»، «نقدی بر کتاب روزنامه آذربایجان: نخستین روزنامه فکاهی و طنز در ایران»، «سیاست‌گذاری رسانه‌ای، مفاهیم و نظریه‌ها، نقد و بررسی کتاب سیاست گذاری رسانه ای »، «ارزشمند و ناتمام، نگاهی به کتاب اخبار و اعلان کتاب و کتابخانه» در بخش « نقد ارتباطات» پیش روی خوانندگان قرار گرفته است.


در بخش «نقد حوزه بین‌رشته‌ای» مطالبی با عناوین «دیدار با مشاهیر نشر کتاب ایران: (نگاهی به مجموعه مشاهیر نشر کتاب ایران)» به قلم بهنام رمضانی‌نژاد، «تاریخ ترجمه در ایران» به قلم حمید محسنی و «روایت در پژوهش‌های علوم اجتماعی: معرفی روش‌های کیفی» به قلم قاسم آزادی احمدآبادی منتشر شده است.


بخش «نقد شفاهی» این شماره از فصلنامه به نشست نقد و بررسی «دانشنامه جهانی شدن» که با حضور محبوبه مهاجر، کامران فانی، سید صادق سجادی، نورالله مرادی، محمد توحید فام و داریوش مطلبی برگزار شده بود، اختصاص دارد.


‌ «جستار» بخش پایانی این شماره از فصلنامه را تشکیل می دهد که در آن مطالبی با عناوین «محققان بر استناد در تامسون رویترز چگونه مشخص می‌شوند؟» به کوشش عبدالصمد کرامت‌فر و حمزه‌علی نورمحمدی، «تاملی بر نقش شبکه‌های اجتماعی تحقیقاتی در توسعه فعالیت‌های علمی پژوهشگران» به کوشش امیررضا اصنافی و مریم رحمانی، «مبانی فلسفی رده‌بندی مردمی و نقد و بررسی آن» به کوشش اکبر مجیدی و «نقش طرح‌های رده‌بندی کتابخانه‌ای بر سازماندهی دانش اسلامی در کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع‌رسانی : پیمایشی از محققان و دانشمندان کتابداری و اطلاع‌رسانی» به ترجمه حمید امان‌اللهی نیک منتشر شده است.


فصلنامه «نقد کتاب اطلاع‌رسانی و ارتباطات» در 294 صفحه با بهای 10 هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب